Bortrövad I skogsfruns våld av Vilhelm Sundbom och Jonas Sjöblom

Boktips ca 9-12 år 🦉
Det här den andra delen i serien Bortrövad. Eller egentligen är det inte den andra delen för den här och den första utspelar sig samtidigt, men sett ur olika perspektiv.
I den här boken möter vi Li som vaknar upp hos Skogsfrun. Är Skogsfrun god eller ond? Det är svårt att veta. Hon ber i alla fall Li om hjälp och i förhoppningen att få återse sin bror Tim (som vi mötte i förra boken), gör hon alla uppgifter även om hon är rädd. På vägen möter hon många faror och flera väsen som t.ex. tomtar och den farliga Näcken som försöker locka ner henne i djupet.
Hela den här serien tar avstamp i vår klassiska folktro och syskonen möter flera olika väsen därifrån. Det är mystisk, spännande och ibland lite ryslig läsning med bra driv. Texten är luftig och lättläst och det finns flera fantastiska svartvita illustrationer som verkligen bidrar till stämningen i boken.
Jag tyckte mer om den här boken än den förra eftersom det var mer driv och spänning och läsningen därmed flöt på bättre. Jag ser fram emot att läsa vidare i serien och se vad syskonen stöter på i de kommande två böckerna. Och vilka sagoväsen som kommer att dyka upp framöver.

Recex från författarna.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s