Tredje gången gillt av Mia Söderberg

Det här var riktigt underhållande och skön läsning som jag inte ville släppa när jag börjat läsa. Jag ville verkligen få reda på hur det skulle sluta.
Gabriel och Maja åker på semester till Thailand. Han är konstig och frånvarande och hon tänker att de måste bryta upp när de kommer hem. De är alldeles för olika och han tar inget ansvar för sin tillvaro. Han hankar sig fram på ströjobb, bor hos henne och låter henne betala. Hon däremot har ett bra jobb, ekonomi och lägenhet. Men så försvinner Gabriel under en snorkelutflykt och Maja tvingas åka tillbaka till Sverige ensam. Fylld av sorg tar hon sig sakta tillbaka till livet igen och träffar Simon. Men konstiga saker händer runt Maja och hon börjar återigen fundera på Gabriel. Vad hände egentligen?
Som sagt – vad är det egentligen som händer? Vi får framför allt följa Maja, men även Gabriel. Pusselbit för pusselbit kommer fram och snart förstår både Maja och läsaren hur det ligger till. Och det var det jag gillade mest, att få klura ut vad som hänt och varför.
Jag gillade den här boken och jag gillade framför allt Maja. Det var lagom spännande läsning och även med flera roliga scener och karaktärer. Det är en bok om tillit – hur mycket vet vi om människor i vår närhet? Kan vi verkligen lita på att de visar sitt sanna jag? Men det är också en berättelse om hemligheter, att hitta kärleken och konsekvensen av riktigt dåliga val.
Jag vet inte riktigt hur man ska benämna den här boken. Det är en slags blandning av feelgood och spänning och en dos kärlek. En perfekt semesterläsningsbok skulle jag säga.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s