Det första chiffret av Denise Rudberg

Jag hade helt missat serien Kontrahenterna, men fick upp ögonen för den när @kulturladyn tipsade om den i vår livesändning om serier. Eftersom tredje delen släpptes alldeles nyligen passade jag på att först lyssna på första och andra delen. Jag har alldeles nyligen lärt mig att lyssna på skönlitteratur och Anna Maria Käll läser dessa så bra. Tips om ni vill lyssna på något underhållande och lättsamt men samtidigt lärorikt.
Serien har tre huvudpersoner: Elisabeth, Signe och Iris. Serien utspelar sig under andra världskriget och i den här första delen får vi veta kvinnornas väldigt olika bakgrund och hur det kommer sig att de blir utsedda av regeringen att jobba med att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. Vi får följa dem både på jobbet och i deras vardag.
De tre kvinnorna är baserade på Denise Rudbergs farmor, biologiska mormor och fostermormor och det tycker jag gör serien än mer intressant. När hon gästade Nyhetsmorgon berättade hon om detta, och det var precis när jag höll på med andra boken. Hon berättade också att det ska bli tio delar i serien så vi har mycket att se fram emot.
Det jag gillar med serien är att man får veta så mycket kring hur livet var på den tiden, särskilt för kvinnor. Vad hade man på sig? Vad gjorde man? Jag är svag för historiska romaner med fokus på kvinnor och jag tycker den här serien är både intressant och lärorik. Roligt att få info om hur det var att leva i Stockholm under den här tiden.
Den här första delen slutade med en riktig cliffhanger så det var bara att kasta sig över andra delen med en gång.
Jag är så tacksam över att jag blev tipsad om den här serien. Den har varit perfekt sällskap under mina skogspromenader med valpen. Perfekt lyssning om du gillar välskrivna och spännande historiska romaner.

2 tankar på “Det första chiffret av Denise Rudberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s