En andra allians av Denise Rudberg

Efter att ha lyssnat på första delen i serien Kontrahenterna var det bara att kasta sig över andra delen. Första delen slutade med en riktig cliffhanger.
I första delen handlade det mycket om att presentera Elisabeth, Signe och Iris och deras jobb som signalspanare på Karlaplan 4 under andra världskriget. I den här delen fortsätter jobbet och vardagen och nu när de har lärt känna varandra har en stark vänskap och lojalitet växt fram mellan dem. Nazityskland blir allt starkare och som signalspanare gäller det att hitta de där små detaljerna som kanske avslöjar något viktigt.
Under releasen av tredje delen berättade Denise Rudberg att de faktagranskar böckerna noggrant. Om t.ex. en affär nämns på någon gata betyder det att den också låg där i verkligheten. Det nämns ofta olika platser i Stockholm och det är både kul och intressant att kunna följa var de är och hur det såg ut där 1941. Jag är ju väldigt förtjust i historiska romaner där fokus främst ligger på kvinnors liv och det får jag verkligen här.
Jag har lyssnat på både första och andra delen där Anna Maria Käll läser och det har varit väldigt underhållande och spännande att ha dessa kvinnors jobb och liv i lurarna under mina skogspromenader. Den här serien kallas för en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor och det tycker jag är en träffande beskrivning.
Nu har jag tredje delen ”Er tredje man” som fysisk bok här hemma i läshögen och den ska jag väldigt snart ta tag i. Sedan ska ytterligare sju böcker ges ut i serien. Det ser jag fram emot.
Lästips inför semestern!

2 tankar på “En andra allians av Denise Rudberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s