En familjetragedi av Mattias Edvardsson

I dag är det release för denna briljanta bok. 🌟 När jag fick förfrågan från Mattias Edvardsson om jag ville förhandsläsa blev jag själaglad för han är en av mina favoritförfattare. Lite nervös är man ju alltid innan man läser – ska man gilla lika mycket som de tidigare böckerna? Och ja! Den här är nog hans bästa hittills.
Boken inleds med att barnläkaren Steven Rytter och hans fru Regina hittas döda i sin villa och därifrån tas vi tillbaka i tiden för att lära känna karaktärerna och få reda på vem som gjort vad. Det är studenten Karla som extrajobbar som städerska i deras hus. Det är den ensamstående pappan Bill och hans dotter Sally som hyr ut ett rum till Karla. Och så är det Jennica som träffar Steven via Tinder.
Berättelsen varvas mellan Bill, Karla och Jennica och långsamt byggs pusslet ihop där vi får lära känna alla. Ibland dyker även utdrag ur polisförhör upp och där kommer även en del bifigurer till tals.
Det är så oerhört intressant och spännande och jag kan knappt inte släppa ifrån mig texten. Det här är verkligen en bladvändare. För varje sida kommer ytterligare lite info som kan ge en hint om vad som har hänt, men det är inte förrän i slutet jag får alla svaren.
Jag gillar att Mattias Edvardsson ofta jobbar med gråzoner. Allt är inte alltid så enkelt, det är inte svart eller vitt. Det finns så mycket i människors historia som förklarar ens beteende, tankar och handlingar. Jag tyckte det var väldigt starka personporträtt som verkligen fick en att fundera.
Jag kan bara ösa beröm över den här boken. Den är spännande, underhållande och välskriven. Ja, Mattias Edvardsson behåller sin plats som favoritförfattare med denna bok.
Tidigare i juni fick vi chansen att intervjua Mattias Edvardsson och är ni nyfikna på att höra om hans skrivprocess, vad han ska läsa i sommar och vad han tycker vi ska läsa i sommar hittar ni livesändningen i mitt instagramflöde 20 juni.
Och missa inte denna läsupplevelse! Den här boken kommer finnas med på min Årets bästa-lista.

1 tanke på “En familjetragedi av Mattias Edvardsson

  1. Pingback: En familjetragedi av Mattias Edvardsson | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s