Mellan raderna av Johanna Schreiber

Den här boken har jag läst i små doser då och då för att dra ut på läsningen. Det här andra boken jag läser av Johanna Schreiber och hon har ett alldeles eget sätt att skriva. Storyn och språket går verkligen hand i hand. Det känns modernt, rappt och det är verkligen en samtidsroman.
Boken handlar om Emily som jobbar på Schantz förlag. Hon har nyligen separerat och försöker nu lära sig sin nya tillvaro där hon ska vara ensamstående mamma några dagar och leva singelliv de andra. Samtidigt jonglerar hon flera uppdrag på jobbet, med allt ifrån att hålla författare nöjda till att hjälpa krävande chefer som drar åt olika håll. Mitt i allt detta blir hon också himlastormande kär.
Förutom att vara en feelgood visar också den här boken hur det är att leva med adhd. Emily sätter ord på vissa områden hon alltid har haft svårt med och får slutligen diagnosen adhd, vilket för henne blir en lättnad. För mig var den delen väldigt lärorik och intressant att läsa om och den tillförde ett djup och allvar i berättelsen.
Det här är ju tydligen första delen i en blivande serie och jag ser fram emot att få fortsätta följa Emily och de andra på förlaget. Jag tycker det finns mycket potential här.
Som sagt, jag gillar Johanna Schreibers sätt att skriva. Hon har en träffsäker blick för detaljer, att få fram det moderna storstadslivet och gör det med både humor och svärta. Hennes karaktärer känns äkta med riktiga dialoger och riktiga problem.
Jag kan varmt rekommendera både den här och hennes förra bok Tolv veckor med dig. Och titta in vad som händer på @schantz_forlag Nu har de i och för sig gått på semester, men de är snart tillbaka igen.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s