Tiden läker inga sår av Caroline Säfstrand

Jag har bestämt att jag ska plöja Caroline Säfstrands böcker i år. Flera av dem har jag läst tidigare, men det finns ett par olästa kvar. Plus den allra nyaste då, och den tänkte jag läsa nu under semestern.
Just den här boken har jag lyssnat på under mina skogspromenader och det var ett väldigt trevligt sällskap.
I den här boken möter vi vännerna Dorothea, Maggan och Ethel. I unga år var de nära vänner som alltid umgicks men sedan hände något som fick dem att bryta och inte ses mer. I nutid får vi veta att Doroteas dotter har leukemi och när hon skickar brev till sina gamla vänner blir de minst sagt överraskade. Hon vill att de alla träffas igen. Gamla minnen och g(l)ömda hemligheter kommer upp till ytan igen.
Jag är väldigt förtjust i Caroline Säfstrands böcker eftersom det handlar mycket om mänskliga relationer, vänskap, hemligheter och att vi får följa karaktärerna i både nutid och dåtid. Det är som ett pussel som ska läggas och man får en ny bit ju mer man läser.
Det klassas som feelgood men det finns en hel del svärta och sorg, även om det ofta löser sig mot slutet i hennes böcker. Jag känner alltid att jag kommer väldigt nära karaktärerna och verkligen får lära känna dem på djupet. Det känns nästan som att läsa om nära vänner, och ofta när jag har avslutat en bok av henne kan jag gå omkring och sakna karaktärerna efteråt.
Det här är väldigt underhållande läsning/lyssning som griper tag och berör. Rekommenderas varmt.

Jag vill också passa på att tipsa om vår livesändning med Caroline Säfstrand som finns att lyssna på nu i efterhand. Finns på min instagramsida 22 juni.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s