En kväll i juni av Anna Lönnqvist

Den här boken läste jag i juni, jag är bara sen med att recensera den. 😊 Den väldigt passande att läsa just i juni pga titeln. Juni är min absoluta favoritmånad så den här boken lockade verkligen till läsning.

Ella och Ben träffas en kväll i juni 2007 och spenderar en oförglömlig kväll tillsammans, med löften om att höras. Men det gör de inte. Det går 12 år innan de ses igen. Då lever Ella ihop med Leon som hon har känt hela livet, men något saknas i deras relation. Något hon inte riktigt kan sätta fingret på. När hon får i uppdrag att spökskriva biografin om den legendariska Fredrika Bergh, dyker plötsligt Ben upp igen. I takt med att Fredrika berättar om sitt liv börjar Ella fundera över sitt eget. Varför tvekar hon så inför att flytta ihop med Leon?

Den här boken består dels av nutidsberättelsen och dels av Fredrikas berättelse från 60-talet, ett upplägg jag alltid tycker om. Jag älskar när man får en dåtida berättelse med små pusselbitar som sedan knyts ihop mot slutet. I det här fallet handlar det mycket om livsval, att göra det som förväntas eller att våga gå sin egen väg och följa sitt hjärta. Omgivningens krav och förväntningar påverkar oss ibland för mycket.

Det här är verkligen en varm och känslosam relationsroman med härliga miljöbeskrivningar och karaktärer man hejar på och vill veta mer om. Jag tyckte väldigt mycket om att få ta del av deras historia. Härlig sommarläsning som jag varmt kan rekommendera.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s