När livet har andra planer av Anna Alemo

Den här boken har varit underhållande sällskap på mina promenader. En lättsam och humoristisk feelgood om när livet tar en annan vändning.

När Frida hittar gröna knottriga kondomer på sambons inköpslista blir hon fundersam. Hon äter p-piller och de använder inte kondom. När hon förstår vad det innebär flyr hon hem till sina föräldrar. Där har hennes och systerns barndomsrum gjorts om till ett spirituellt seansrum och ett för modelljärnvägar. Det är inte lätt att hitta boende i Lund men när hon till slut hittar en lägenhet flyttar hon lättat dit. Men grannen Mårten är en riktigt irriterande typ. Synd bara att han är hyresvärdens barnbarn och att Frida måste se till att vara trevlig mot honom.

Vi får följa Frida får uppbrottet från sambon och på vägen mot att acceptera sitt nya liv som singel. Hon försätter sig ofta i minst sagt dråpliga situationer och som läsare vill man gärna ta fram skämskudden vid flera tillfällen.

I bokens efterord skriver Anna Alemo att hon hoppas att boken gett lite välbehövlig avkoppling och det tyckte jag var så träffande. Det var verkligen en stunds avkoppling att lyssna på denna. Det var kul att hänga med Frida, Mårten, Max och alla andra. Och ibland är det just avkoppling och underhållning jag vill ha ut från en bok.

Det här är perfekt semesterläsning om man vill ha något lättsmält underhållande att lyssna på eller läsa i hängmattan. Det är första delen i en planerad trilogi så gillar man denna har man mer att vänta.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s