Er tredje man av Denise Rudberg

Det här är den tredje delen i serien Kontrahenterna och som alltid när det gäller serier är det svårt att skriva om enstaka delar utan att spoila för mycket. Det här är definitivt en serie man ska läsa i rätt ordning, annars kommer den inte till sin rätt.

Vi får fortsätta följa Elisabeth, Signe och Iris i deras jobb som signalspanare på Karlaplan. Andra världskriget fortsätter rasa och kriget kryper allt närmare Sveriges gränser. Det råder febril aktivitet på Karlaplan. Förutom jobbet möter vi vännerna i deras vardag där äktenskap, rasism och sjukdom är några av sakerna som upptar deras tankar.

Jag tycker väldigt mycket om den här serien pga mixen av historia och vardagsrealism. Man lär sig mycket om hur det var att leva på den tiden där miljöerna och detaljerna levandegör allt. Det känns nästan som att man är där på plats och följer det som händer. Samtidigt är det spännande att följa deras arbete, hur de inte får avslöja vad de jobbar med och hur de lyckas hitta dolda meddelanden när de lyssnar. Vilket jobb de gjorde!

De tre kvinnorna är baserade på verkliga personer och Denise Rudberg berättade när hon gästade Nyhetsmorgon att vi har 10 delar att vänta oss. Det finns alltså mycket mer kvar av den här serien. Jag är så nyfiken på hur det ska gå för kvinnorna och ser fram emot att läsa mer. Det här är spännande, lärorik och underhållande läsning som jag varmt rekommenderar. Jag lyssnade på de två första delarna och tyckte de funkade utmärkt som ljudbok, så om man letar efter något bra att lyssna på är det här ett bra tips.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s