28 somrar av Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand kallas tydligen för ”the queen of the summer beach read” och efter att ha läst den här boken kan jag verkligen förstå det. För det här är härlig sommarläsning, både vad gäller innehåll och känslan den ger.

Mallory och hennes brors vän Jake träffas och blir kära på broderns svensexa som de tillbringar i Mallorys stuga på Nantucket. Men hur starka känslor de än har så kan de inte bli ett par. De lever alltför olika liv och Jake är dessutom i ett långvarigt förhållande med en annan kvinna. De bestämmer sig för att träffas igen nästa år och efter det tillbringar de Labor day-helgen tillsammans varje år. Åren går, deras liv fortsätter men de har alltid den helgen att längta till. Men så småningom kommer verkligheten i kapp dem och deras hemlighet är på väg att avslöjas.

Jag sveptes med av kärlekshistorian, den fantastiska miljön och allt som de gick igenom. Det går inte att låta bli att heja på dem och önska att det någon gång ska bli de två på riktigt. Det är sådan där himlastormande kärlek som ändå är helt omöjlig att få till i verkliga livet. Man blir arg på dem att de inte bara tar tag i saken. Jag fick flera gånger lust att hoppa in i boken och ta ett allvarligt snack med dem. 😅

Vi möter dem under 28 somrar och det enda som var negativt under läsningen var just att det ibland blev lite långdraget. Samtidigt inleddes varje år med en kort resumé för det året – vad pratade vi om t.ex. 1998? Det var jätteintressant att få tänka tillbaka och minnas. Det upplägget gillade jag.

Det här är ju den första boken av Elin Hilderbrand som jag läser och jag är nyfiken på att läsa mer av henne. Den här boken gav en riktig sommarkänsla – med strand, hav, kärlek och en fantastisk ö som numera står på min vill resa till-lista. Om jag har förstått det rätt utspelar sig även hennes andra böcker på Nantucket och jag ser fram emot att få återvända dit.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s