En misslyckad kvinnas bekännelser av Alexandra Potter

Den här boken var både underhållande och tänkvärd. Efter en något seg inledning bjöds jag på en humoristisk, varm och berörande berättelse med mycket mer djup än jag förväntat mig.

Nell lämnar Kalifornien med både kraschat äktenskap och företag i bagaget och åker tillbaka till London. Där lever hennes gamla vänner numera familjeliv och hon hamnar utanför i sitt nya liv som singel. Hon har inga pengar och hyr ett rum hos en man som jobbpendlar. Han värnar om miljön varpå huset alltid är svinkallt och hon får ständiga utskällningar för att hon sopsorterat fel. När hon får i jobb att skriva dödsrunor tänker hon att hon inte komma längre ner på botten.

Men i samband med dödsrunorna lär hon känna änkan Cricket, 80+ och hon startar en podd för alla som är lika misslyckande hon. Sakta men säkert tar hon sig upp från botten och ser ljuset igen.

Den här boken började som sagt lite segt, men sedan tar den ordentlig fart och blir till härlig läsning. Jag älskar Cricket! Jag vill också ha en så cool gammal dam till vän. Hennes och Nells vänskap är så himla härlig läsning och det är bokens största styrka.

Som titeln antyder känner Nell sig misslyckad och hon antar att alla hennes vänner och omgivning är så lyckade och lyckliga. Men ganska snart upptäcker hon att alla kämpar med något i livet, men visar det inte alltid utåt. Precis som det är i verkliga livet. Det är så lätt att få en bild av andra människor som inte stämmer. Vi känner oss nog alla både misslyckade och olyckliga ibland. Det tyckte jag var befriande att läsa med den här boken.

Det här är ju en riktig tegelsten på över 500 sidor och jag tycker det blir lite för långt. Den hade vunnit på att kortas ner något. Sammanfattningsvis tyckte jag att det här var en varm och underhållande feelgood om relationer och att fokusera på det som är viktigt i livet – att våga leva det liv man vill leva fullt ut. Det är en bok om glädje och sorg, liv och död, vänskap och ensamhet. Att ta sig upp och kunna gå vidare. En bok med hög igenkänningsfaktor.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s