Som i ett vykort av Sofia Rutbäck Eriksson

Den här boken får mig att vilja besöka Gammelstads Kyrkstad där handlingen utspelar sig. Det får definitivt bli en framtida utflykt.

Ida bor i Stockholm och har inte varit hemma i Gammelstad på tio år. När hon återvänder är sig mycket både likt och olikt. Hennes pappa Sten som alltid har varit så ordningssam och arbetsför har låtit gården förfalla, ligger mest och sover och verkar inte äta som han borde. Ibland uppträder han förvirrat och Ida börjar oroa sig för att han har blivit dement. Hon bestämmer sig för att stanna och tar tjänstledigt från jobbet. Samtidigt behöver hennes gamla arbetsplats Visit Center hennes hjälp då besöksnäringen stadigt sjunker. Tomtelandet i Santajärvi lockar turisterna. Hur ska de få turisterna att besöka Gammelstad Kyrkstad i stället?

Det här en underhållande berättelse med både humor och svärta. En oro över en familjemedlem samtidigt som hon oroar sig för jobbet på reklambyrån i Stockholm. Kommer hon bli bortglömd om hon stannar för länge hos sin pappa? Hon måste dessutom få sin pappa att förstå att han behöver hjälp, men det är inte så enkelt.

Jag hade först lite svårt att komma in i boken, vilket mest berodde på min tillfälliga lässvacka. När jag väl kom in i storyn och lärde känna karaktärerna på djupet fångade den mig och var i stället svår att släppa. Jag ville veta hur det skulle gå för Ida och hennes pappa och det lilla samhället. Och apropå samhället älskar jag de ibland lite udda karaktärerna som bor där, som t.ex. de två sura tanterna. De fick mig att skratta högt flera gånger.

Den här boken kan jag varmt rekommendera vidare. En rolig, charmig och hjärtevärmande feelgood om familj och hembygd.

2 tankar på “Som i ett vykort av Sofia Rutbäck Eriksson

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s