Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki

Den här boken har jag sett fram emot att läsa sedan i våras då jag först hörde talas om den.

Mia Kankimäki spenderar en hel del tid under sömnlösa nätter med att tänka på kvinnor. Nattkvinnor som hon kallar dem. Hon själv har passerat fyrtio, är ogift och barnlös och funderar på vad hon egentligen borde göra med sitt liv. Hur ska hon bäst ta vara på sitt liv och de möjligheter som finns? Dessa nattkvinnor blir hennes inspiration och vägvisare.

Boken är en blandning av självbiografi, reseberättelse och kvinnohistoria. Hon åker till Tanzania för att delvis följa i Karen Blixens fotspår. Hon söker ledtrådar, hittar nya ledtrådar, hamnar i Italien och senare Japan. Allt för att finna spår och fakta om dessa nattkvinnor.

Kvinnorna som presenteras har alla en inspirerande historia. De har trotsat samhällets och sina familjers förväntningar och gått sin egen väg. Rest till fjärran länder trots att kvinnor på den tiden förväntades vara hemma och ta hand om hushållet. Rest jorden runt med bara en handväska som packning. Jobbat som konstnär trots konstant gravid. Sådant otroligt mod de visade. Det är så inspirerande att läsa.

Det enda jag saknade i boken var foton eftersom hon flera gånger skriver om foton hon hittat. Nu blev det att jag googlade mycket för att också få se. Dessutom tittade jag på Mitt Afrika för att få veta mer om Karen Blixen som fick den största platsen i boken.

Jag tyckte väldigt mycket om att läsa den här typen av bok. Fakta blandat med personliga upplevelser och kommentarer. En väldigt intressant, lärorik och inspirerande bok som jag varmt rekommenderar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s