Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

Den senaste veckan har jag varit incheckad på Flanagans – lyxhotellet i London. Enligt Åsa Hellberg är det här sista pralinen på kudden, så kanske går det inte att checka in fler gånger framöver.

För er som inte har läst någon av de tre delarna än – börja från början med första delen för bästa behållning.

Boken inleds med en kort resumé av tidigare händelser, vilket var bra för den här serien spänner över många år och jag glömmer lätt vad som hänt i tidigare delar. I den här boken är vi nu framme på 2000-talet och tredje generationens kvinnor som driver Flanagans. Frankie är den som driver hotellet medan Billie satsar på filmkarriären i USA. Vi får följa båda två på varsitt håll i världen, med karriär, familj, vänskap och relationer.

Precis som i de tidigare delarna är det kvinnorna som är i fokus och männen finns i birollerna. Det är underhållande läsning med en bra blandning av både glädje och sorg. Även tyngre ämnen som metoo och attacken på World Trade Center finns med i den här delen.

Jag tycker alltid det är så svårt att skriva om en del i en serie utan att avslöja för mycket. Jag vill tipsa om serien, men vill ju inte spoila innehållet. Sammanfattningsvis tycker jag att hela serien har varit väldigt underhållande och härlig läsning, mycket tack vare de många tidstypiska detaljerna och miljöerna, de färgstarka karaktärerna och deras utveckling samt hotellet i sig. Att ett hotell har varit den bärande och återkommande faktorn har gjort att man känt igen sig och känt sig som hemma för varje ny del. Det är nästan så att jag blir lite ledsen över att tänka på att det bara är ett fiktivt hotell. Jag hade gärna checkat in där på riktigt.

Tack Flanagans och @asahellberg för den här tiden! 🏨
.
.
.

1 tanke på “Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

  1. Pingback: Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s