Familjen Winther – Rosenträdgårdens hemligheter av Katrine Wessel

Den härliga och smått beroendeframkallande serien om familjen Winther fortsätter. Detta är tredje delen och den här gången är det yngsta dottern Rose som vi får följa. Och just det gillar jag med serien – att varje del har fokus på olika personer. Dessutom slutar alla delar med en riktig cliffhanger så att man känner att man vill kasta sig över nästa del på en gång.

Den här serien måste läsas i rätt ordning för bästa läsupplevelse.

Rose skickas till sina morföräldrar i England. Hon är envis och rebellisk och höll på att kasta sig in i en mycket olämplig relation. På Oaktree Manor ska hon komma bort och förhoppningsvis förstå sitt misstag. Hon möts av ett kyligt och kärlekslöst hem som är fullt av hemligheter. Hon har svårt att se att hennes mamma växte upp där. Hennes mormor är kall och glädjelös. Hennes morfar sjuk och svag. Och hennes moster Elizabeth slutade tala för många år sedan.

Men så kommer Oaktree Manors arvinge Dimpy på besök, tillsammans med sin livliga och frispråkiga mor Lillian. Sakta men säkert kommer den ena hemligheten efter den andra fram och Rose upptäcker snart att hon har känslor för Dimpy. Men hur ska hon vinna hans hjärta?

Åh, vad jag tycker om den här serien. Den här gången befinner vi oss i England i stället för Norge och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Jag kan se Oaktree Manor framför mig, känna dofterna från rosorna. Och jag älskar det här med dolda familjehemligheter som långsamt avslöjas. Det är spännande och underhållande läsning samtidigt som det bjuds på romantik enligt 1800-talets seder. Livet på den tiden känns som ljusår bort och ändå är det bara drygt hundra år sedan.

Gillar man kostymdraman som Dowton Abbey är den här serien ett hett tips. Det är drama, intriger och hemligheter varvat med vardagslivet på den tiden. Intressant och underhållande läsning på samma gång. Nu ser jag fram emot fjärde delen som ska komma i oktober.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s