Det lilla pensionatet i gröna dalen av Marie Sammeli

Tidigare i år fick jag frågan om jag ville förhandsläsa den här boken och jag tvekade inte en sekund. Klart jag ville! Jag tyckte mycket om de två första delarna i serien och var väldigt nyfiken på att få läsa mer om Julia som flyttat till Sydafrika och fått göra några oväntade svängar i livet. Livet där blev inte riktigt som hon trott och planerat, men nu i tredje boken har hon landat och skapat sig ett liv där.

Jag fick en blurb på boken: ”Ännu en charmig, mysig och underhållande bok om Julia och hennes härliga familj och vänner. En feelgood fylld med vin, hundar, exotisk sydafrikansk miljö och oplanerade svängar i livet.”

Det här är som sagt tredje delen i serien och i mitt tycke den bästa. Nu har man lärt känna Julia, hennes familj och vänner plus att jag tyckte att man fick ännu mer av vardagen i Sydafrika i den här boken. Och just det är en sak jag verkligen älskar med den här serien. Jag har aldrig varit sugen på att åka till Sydafrika, men efter att ha läst första boken ändrade jag mig. Vill jättegärna åka dit och upptäcka landet och besöka vingårdar. I varje bok tipsar Marie Sammeli i slutet och det får mig att bli ännu mer sugen på att åka.

För mig är det här en mycket läsvärd feelgoodserie som ger skön underhållning och en inblick i ett för mig okänt land. Jag gillar Julia, och hennes vloggande mamma är också en sådan där härlig karaktär man blir glad av. Hundarna, lockande miljöbeskrivningar och mysiga vingårdar bidrar också till att det här är en serie jag väldigt gärna läser. Jag ser fram emot att få fortsätta följa Julia, för jag hoppas att det kommer fler delar framöver.

.
.
.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s