Innan molnen kommer av Mari Jungstedt

Det här är det första jag läser av Mari Jungstedt, men nu kommer det blir mer läst då detta är första delen i Málagasviten. Detta är ju en kriminalroman, något jag vanligtvis brukar undvika, men den utspelar sig i mina favorittrakter och därför ville jag läsa. Se tidigare inlägg i flödet om ni vill se bilder från Málaga och Ronda.

Boken inleds i Ronda där en känd spansk åklagare hittas död i ravinen vid den berömda bron. I samma veva flyttar Lisa Hagel till Spanien för att börja ett nytt liv efter att ha blivit dumpad efter ett långt äktenskap. På en flamencokurs lär hon känna mordutredaren Hector Correa som har hand om fallet med den döda åklagaren. Lisa blir indragen i utredningen samt kan inte låta bli att luska lite på egen hand. När ett nytt mord sker förstår man att samma mördare måste ha slagit till igen.

Jag tyckte faktiskt att det här var både spännande och underhållande läsning, trots att den innehåller både mord och polisutredning. Det måste tydligen vara spansk polis för att jag ska tycka det är intressant att läsa om polisarbete. 😅

Jag gillade att poliserna var helt vanliga människor, utan alkoholproblem som jag alltid tycker det är annars i deckare. Hector är änkeman med allt vad det innebär, Lisa har blivit lämnad. Det är mer fokus på relationer och familj i den här boken, och det gillade jag.

Att den utspelar sig på platser jag känner till gör ju självklart läsningen ännu mer intressant. Det fick mig att längta tillbaka till Spanien något enormt. Jag ser fram emot att fortsätta följa den här serien, men jag har ingen aning om när nästa del kommer?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s