Sveriges fantastiska historia Forntiden av Fabian Göransson

Ojojoj, den här boken alltså. 👌🏻 Arkeologen och historienörden i mig jublar inombords. En så fantastiskt fin, välgjord, intressant och lärorik bok med både fakta och humor.

I boken får vi följa fyra familjer under fyra olika tidsperioder i Sverige. Först ut är renjägarna från äldre jägarstenåldern, sedan samlarna, därefter bönderna och sist bronsfolket och därmed är vi framme på bronsåldern. I små serieberättelser och faktarutor får vi veta hur en familj kunde se ut, vad de gjorde på dagarna, vad de åt, hur de bodde osv. Både bild och text tar oss igenom de olika tidsperioderna.

Boken är som en blandning av seriealbum och faktabok och det är så snyggt gjort. Det händer något på varje uppslag. Jag läste högt för sonen, 6 år, och vi hjälptes åt att läsa en del textrutor. Det var ofta spännande läsning, blandat med lite bus och humor, vilket vi gillade båda två. Illustrationerna är färgglada och detaljrika och det gör det lätt att föreställa sig hur det var att leva då.

Den här boken rekommenderas från 6 år och uppåt och det finns även en lärarhandledning för F-6.

Det ska tydligen kommer fler delar och det vill vi inte missa. Vikingatiden är näst på tur och av omslaget att döma väntar lika härlig där. Missa inte denna fina barnbok.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s