Love love love av Hanna Landahl

Det här är en jättefin, träffsäker och igenkännande bok om hur det är att vara tonårstjej. Tankar kring vänskap, kroppen, om att få mens och bröst, första kyssen, att vara som alla andra. Och visst har den ett helt fantastiskt fint omslag? 👌🏻

I boken möter vi Kimmie (Kimberley) som ska fylla 14 år. Hon har inte fått sin första mens än, och inga bröst heller. När ska den där efterlängtade puberteten egentligen komma? Kimmie tränar friidrott och är supersnabb på att springa. När den nya killen Love börjar på träningen börjar känslorna rusa i kroppen. Men även hennes bästis Elina verkar gilla honom och hur gör man om båda gillar samma kille? Och så mitt i allt berättar farmor att hon har ett brev från Kimmies mamma som hon ska få när hon fyller 14. Ett brev hon skrev precis innan hon dog.

Jag tycker så mycket om Hanna Landahls sätt att skriva. Jag har läst flera av hennes böcker, både för vuxna och barn, och hon har ett öga för att teckna fina karaktärer. Sådana som man tar till sitt hjärta. Det känns så äkta och inkännande.

Jag tror många tonåringar kan känna igen sig i Kimmies tankar och funderingar om kroppen, om osäkerhet och om livet i stort. Den där önskan att få vara som alla andra samtidigt som man vill hitta sin grej och vara unik i det.

Jag tyckte så mycket om den här boken och jag hoppas den hittar hem till många tonåringar. Den rekommenderas från ca 12 år och uppåt.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s