Saffransdoft och längtan av Siri Gustafsson

Jag fortsätter plöja julböcker och den här boken fick vara promenadsällskap. Hur juligt och mysigt omslag har inte denna bok? Och det visade sig att insida och utsida stämde väl överens.

Kajsa och hennes pojkvän verkar dra åt olika håll och hon börjar tröttna på det. När han ska jobba på jul igen är besvikelsen total. Hon bestämmer sig för att dra från Malmö och bokar spontant en liten stuga i Vimmerby över december.

Stugan ägs av änkan Alfrida som har tappat livslusten efter makens död. Hennes son Tobbe kommer ofta och ser till henne och när hon behöver renovera taket lägger han ut stugan på tomten för uthyrning. Något som Alfrida inte uppskattar alls.

Först och främst – den där stugan verkar snudd på magisk. När det beskrivs hur Kajsa julpyntar i den och bakar och fixar inför jul, ja då är det nästan så att jag vill boka en stuga i Vimmerby över jul. Den låter så charmig och idyllisk.

Det här är en kortroman med många härliga karaktärer som går rätt in i hjärtat. Det är klart man fattar precis hur det ska gå, men det är också så det ska vara. Jag njöt av att lyssna på den här berättelsen.

Julstämning i massor, snö, Småland, spirande känslor och fina karaktärer. Precis så mysig som omslaget lovar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s