Siris äventyr – Kejsarens skatt av Patric Nyström och Per Demervall

Det här är första delen i en serie om vikingaflickan Siri. Hon är dotter till hövdingen och är både smart och modig.

I denna del ska vikingarna åka till Miklagård och Siri vill förstås följa med, men det får hon inte. Hon gömmer sig på båten och det visar sig vara tur att hon är med för det är hon som räddar situationen. I lasten finns en dyrbar låda som tillhör kejsaren och grannbyns hövding smyger efter dem i sin båt för att stjäla den. Väl framme hamnar de i trubbel. Hur ska Siri kunna hjälpa dem?

Jag läste den här högt för min 6-åring. Det är ett seriealbum fyllt med både action och humor och den var väldigt rolig att läsa högt. Det var spännande läsning med bra tempo och härligs illustrationer som verkligen satte känslan. I slutet får man också lite fakta om vikingar.

När jag frågade sonen vad han tyckte gav han 🎁🎁🎁🎁 av fem i betyg. Att den inte fick fem berodde på att han ”inte gillar vikingar för de krigar så mycket”. Fin tanke ändå tycker jag. ❤️

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och ser fram emot att läsa mer om Siri och de andra. Åldersmässigt tycker jag den passar från ca 6 år och uppåt.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s