Glorian av Hanna Blixt

Det här var kuslig och skrämmande läsning. Inte bara pga innehållet utan för att det skulle kunna vara så här i en framtid inte alltför långt borta.

Det här är första delen i serien När djuren vaknar. Ett virus har svept över jorden, klimatflyktingarna är många, övervakning av drönare är vanligt. Och så ett armband som ska vara lösningen. Samtidigt börjar djuren komma fram, alltfler, och de backar inte undan. De blir alltmer aggressiva i sitt beteende. Forskaren Caroline tror sig ha kommit på vad som orsakar detta beteende men hennes upptäckt är inte populär och starka krafter vill förhindra att det kommer ut.

Storyn berättas utifrån fyra olika personers perspektiv. Vi får veta både vad som har hänt och vad som händer nu, sett ur deras ögon. Ska de tillsammans kunna stoppa de mörka krafterna?

Boken inleds direkt med tempo och bra driv och vi kastas in i denna nya verklighet. Det här klassas som en dystopisk thriller och jag tycker att det är detta ”skulle kunna hända” som är det läskiga med denna genre. Det kryper lite i kroppen av obehag när jag läser sådant här. Det är spännande och obehagligt på samma gång. Jag vill veta hur det går, men samtidigt inte.

Slutet är en riktig cliffhanger och det är tur att nästa del inte är långt borta.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s