De likas lek av Therese Slettengren

Therese Slettengren gästade Bokträff Jönköping i helgen som var och jag hade läst hennes De likas lek innan dess. Det är alltid så intressant att höra författare berätta om sina böcker och jobbet bakom. Jag blev även sugen på att läsa hennes Blott en dag.

Boken handlar om Liv och hennes dotter Stella som har ärvt en stor lägenhet på Karlaplan. De har lämnat Sydafrika där Liv hade en destruktiv relation med en våldsam och farlig man som var inblandad i många farliga saker. Hon känner sig fortfarande inte trygg och reagerar på minsta rörelse. De har båda en önskan om att få börja om på nytt och få nya vänner, men det blir inte så enkelt. Bakom den vackra fasaden hos grannarna döljer sig mycket och de välkomnas inte så som de hoppats.

Det här är spännande och ibland obehaglig läsning. Att så mycket ondska kan finnas hos en del människor. Usch. Det är bra driv och tempo hela texten igenom och man är inte helt säker på hur boken ska sluta förrän man är där.

Det här är egentligen lite utanför min comfort zone. Lite för mycket deckare-känsla för min smak och vad jag är van vid att läsa. Men överlag gillade jag boken, tyckte det var spännande läsning och framför allt välskrivet. Rekommenderas om man gillar spänning. Och jag läser gärna mer av Therese Slettengren.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s