Villa Havsbris av Caroline Säfstrand

Varje gång jag läser en bok av Caroline Säfstrand tänker jag att det här är en av hennes bästa. Hon lyckas alltid få till en så bra mix av intressanta karaktärer, stämningsfull miljö och en story där livsöden och hemligheter är drivande. Man vill bara läsa vidare och få svar.

I den här boken har Sophie rest hem till skånska Skepparkroken från Berlin. Hennes mamma har dött och hon vill bara snabbt hem och ordna allt, men så får hon veta att hon ärvt sitt barndomshem, ett anrikt kurhotell. Ett ställe hon trodde var sålt sedan länge. Hon bestämmer sig för att rusta upp innan hon säljer och lägger ut en annons där hon erbjuder mat och logi i betalning, och hon vill att arbetarna kommer med lätt bagage. Hon vill inte få nya vänner, bara snabbt få jobbet gjort. På annonsen svarar målaren Isak, inredaren Katja och snickaren Martin. Snart förstår hon att det är omöjligt att bo under samma tak och undvika lära känna varandra. Dessutom vet grannen Ella en hemlighet om Sophie…

Det här är en så himla fin och varm berättelse om människors livsöden. Precis så som jag älskar att läsa om. Både karaktärerna och miljön känns så levande och jag vill packa väskan och åka dit och umgås med alla. Få lyssna på deras livsberättelser och checka in på detta fantastiska kurhotell.

I den här boken är karaktärerna väldigt olika varandra, men alla behövs för arbetet och kompletterar varandra väl. Det tyckte jag var så fint. Det är så tydligt i den här boken hur vi bär våra olika livsöden och hur de formar oss. Hur vi är som människor är resultatet av vår ryggsäck. Det där tänker jag ofta på och jag älskar verkligen att höra människor berätta om sina liv. Det är nog därför jag tycker så mycket om Caroline Säfstrands böcker eftersom de har det som en gemensam röd tråd.

Jag har som mål att läsa alla hennes böcker och nu har jag bara en kvar. Har ni inte läst något av henne kan jag varmt rekommendera att göra det.

2 tankar på “Villa Havsbris av Caroline Säfstrand

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s