Alltid din dotter av Caroline Säfstrand

Den här boken har jag lyssnat på, trots att jag har den som fysisk bok här hemma. Caroline Säfstrands böcker brukar nämligen vara ett fint sällskap på promenader och den här boken var inget undantag.

I den här boken möter vi tre generationer – Jill och hennes tonårsdotter Nellie samt Jills mamma Miriam. Jills dörr står alltid öppen och folk kommer och går, pratar och fikar. En dag kommer en släktforskare och hävdar att hon har information om Miriam. Det hon påstår låter väldigt märkligt och svårt att tro, och Miriam vägrar lyssna. Jill och Miriam har redan en komplicerad relation och den blir inte bättre av denna information som lockar fram familjehemligheter.

I den här boken finns en dåtida historia som utspelar sig på Landskrona citadell. Där var vi förra sommaren och det var roligt att ha den utflykten i minnet när jag lyssnade på den här boken. Det var inte svårt att föreställa sig berättelsen när jag hade besökt platsen. Platsen är väl värd ett besök om ni har vägarna förbi någon gång.

Precis som i alla Caroline Säfstrands böcker handlar det här om mänskliga relationer och livsöden. Vi formas till de människor vi är utifrån våra upplevelser och hon är så skicklig på att skildra just detta i sina böcker. Det är varma, äkta karaktärer som man tar till hjärtat.

Här ryms stora tankar och känslor, familjehemligheter och sorg, framfört med värme och äkthet. Man berörs och lever sig in i dessa karaktärers liv och hoppas på att allt ska få ett lyckligt slut.

Nu har jag läst alla Caroline Säfstrands böcker, vilket var ett av årets läsmål. Jag ska skriva ett eget inlägg om detta lite senare och presentera min absoluta favorit. Det har varit många timmars trevlig läsning/lyssning tack vare dessa böcker. ❤️

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s