Ett oemotståndligt förslag av Birgitta Bergin

Ett av mina läsmål för i år är att läsa resterande böcker av Birgitta Bergin, och först ut blev denna. Det är första delen i en serie som jag länge har tänkt läsa, men först nu blev det av.

I boken möter vi Anna Holm, 30 år och fastighetsanalytiker från Kungälv. En dag får hon ett brev från en advokatfirma om att hon står som arvtagare till 5 miljoner euro. För att få pengarna måste hon dock utföra ett minst sagt udda uppdrag. Hon tackar ja och plötsligt har hon flyttat ifrån pojkvän, jobb och sitt liv i Kungälv till en fin våning i Stockholm med ett intressant jobb och bra lön. Hon får inte avslöja sitt uppdrag för någon och många undrar vad som egentligen händer. Nu måste hon bara få kontakt med jetset-killen Carl-Henrik Vansbo och komma igång med sitt uppdrag och jakten på arvet.

Den här boken var mycket mer spännande än jag förväntat mig. Ju mer jag läste och lärde känna karaktärerna, desto mer fastnade jag och ville veta mer. För den här boken handlar inte bara om uppdraget utan även om Anna och Calle, deras livsöden, sorger och förhoppningar i livet. Det är så lätt att döma någon efter en snabb blick på ytan, men där finns också en berättelse att upptäcka. En människa bakom namnet.

Jag tyckte väldigt mycket om denna bok och sveptes med av både storyn och karaktärerna. Och nu har jag ytterligare tre delar att se fram emot.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s