Det slutar med oss av Colleen Hoover

Den här boken har hyllats av så många vilket gjorde mig väldigt nyfiken på den. Den gjorde mig sällskap under mina skogspromenader. 🎧

Bokens huvudperson är Lily och vi får följa henne både i nutid och i återblickar. Hennes uppväxt präglades av en dysfunktionell familj och vänskapen och kärleken till Atlas som var hemlös. I nutid har hon flyttat till Boston, följt sin dröm och öppnat blomsteraffär när hon träffar den karismatiske neurokirurgen Ryle. Deras förhållande startar lite tvekande men tar sedan ordentlig fart. Kanske lite för fort, för snart visar han sidor som får henne att tveka.

Den här boken har beskrivits som ”tragic romance” då det är en romance som handlar om våld i nära relationer. Jag har sett många beskriva den som den bästa bok de har läst, men för mig blir det ingen riktig wow-känsla. Det jag gillar allra bäst med boken är slutet. Där gör boken störst intryck på mig.

Jag vet inte om jag hade förväntat mig mer eller något annat. Eller om det är att Lilys och Ryles kärlekshistoria känns märklig redan från början. Den påminner om en annan bok (även den hypad) där jag inte heller kunde förstå vad karaktärerna ens såg hos varandra. I en romance vill jag känna för kärleken mellan karaktärerna, vara med och dyka in i de starka känslorna. Det gör jag inte här.

Omdömet blir något svalt från mig, men alla andra verkar älska den så läs om du blir nyfiken.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s