Enbart kvinnor av Christina Wahldén

Det här är den tredje delen i Christina Wahldéns Darwindeckare, en serie som verkligen växer med varje bok.

Den här gången får Jess och Bluey jobba med ett fall gällande en död minister. Laura Jones hittas mördad i Darwins högsta domstol. Hon har nyligen fattat beslut gällande gruvexploatering och därmed sprängning av en helig förlossningsgrotta, en plats som använts av ursprungsbefolkningen i tiotusentals år. Många är arga och upprörda över beslutet och det är upp till Jess och Bluey att hitta mördaren som kanske finns bland dessa personer?

Jag tyckte särskilt mycket om att läsa allt om denna förlossningsgrotta, historian och om tankarna kring den. I boken används begrepp som Regnbågsormen och Drömtiden, vilket fick mig att tänka på boken Regnbågsormens land av Barbara Wood som jag läste under tonåren. Det var i samband med den boken min kärlek till Australien började och det var roligt att återigen få läsa om dessa begrepp. För mig är den största behållningen med boken just Australien. Det bjuds på många miljöbeskrivningar och detaljer som gör det lätt att föreställa sig platsen. Det är intressant och lärorik läsning samtidigt som det är spännande.

Jag gillar ju egentligen inte deckare, men i den här serien finns så mycket mer än bara polisutredning. Det handlar mycket om ursprungsbefolkningens situation och de motsättningar som framför allt Jess möter i sitt arbete som polis. Hon förväntas stå på de sinas sida, men många anser att hon sviker bara genom att jobba som polis. Samtidigt känner hon att hon även behöver bevisa sig själv som polis.

Ja, det här var definitivt läsning väl värd att vänta på. Och som jag längtar efter Australien nu. Men med tanke på att baksidetexten säger ”Välkommen till Darwin, den dödligaste staden i Australien” ska jag kanske fortsätta hänga i de södra delarna. 😅

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s