The Night Hawks av Elly Griffiths

Det här är den trettonde delen i serien om Ruth Galloway. Trettonde! Alltså wow. Vad kan jag ens skriva om del tretton i en serie som jag har följt och älskat i så många år?

Jo, att det här är en av de bästa delarna i serien. 👌🏻 Jag fullkomligt slukade den här boken i går för det gick inte att lägga ner den. Den här delen är både spännande och lite mystisk och just det sistnämnda älskar jag.

Nattfalkarna är en grupp som söker skatter med hjälp av metalldetektorer. När de hittar en död kropp på stranden kallas Nelson dit och han i sin tur kallar dit Ruth. I samma veva hittas två döda på en avlägsen gård vid namn Black Dog Farm, i vad som verkar vara mord och självmord. I avskedsbrevet nämns en kropp i trädgården och det blir Ruth som får gräva. Den lokala legenden talar om en stor svart mytisk hund, Black Shuck, och när den syns eller hörs är det ett förebud om död. Och Ruth tror sig se hunden.

Att återigen få möta Ruth, Nelson, Kate, Cathbad och alla andra är som att hänga med gamla goda vänner. Jag stortrivs. Spänning blandat med arkeologi, mysterium, relationer och stämningsfulla miljöbeskrivningar. Den här serien har verkligen allt jag vill ha.

Nästa månad kommer nästa del i serien, The Locked Room, och den ser jag verkligen fram emot. Jag kan inte fatta hur jag har kunnat dröja med att läsa denna del. Nästa del ska jag köpa hem så fort den släpps, särskilt som denna del slutade med något som verkligen fick mig att fundera.

Är du också ett fan av Ruth Galloway? Eller har du tretton delar framför dig att läsa? 😊

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s