Heartstopper vol 1 och 2 av Alice Oseman

Dessa fina grafiska romaner har setts överallt på bokstagram och jag blev nyfiken på att läsa. Så glad att jag gjorde det! Jag plöjde första och andra delen och måste nu skaffa de två följande delarna så fort som möjligt.
💕
Serien handlar om tonårskillarna Charlie och Nick. De går på samma skola och när de lär känna varandra får Charlie väldigt snart känslor för Nick. Charlies vänner varnar honom eftersom Nick alldeles uppenbart är straight. Vännerna vet vad Charlie har tvingats gå igenom och vill skydda honom, men hjärtat styr ändå åt Nicks håll. Och det verkar som om Nick har känslor för Charlie också.
💕
Böckerna är enkelt och träffsäkert illustrerade och vi följer killarna i både text och bild. Texten är i både pratbubblor samt via sms. Det är så oerhört fint och berörande och det går inte låta bli att bli helt kär i den här serien.
💕
I böckerna får vi följa killarnas väg från vänskap till trevande kärlek, i skolan och på fritiden. Det är romantik blandat med vänskap, funderingar över vem man är och hur man berättar. Men det är också hårda ord, homofobi och mobbing. Nick umgås med rätt osköna typer medan Charlie har vänner som är mycket mer accepterande och stöttande vänner. Och det finns ju båda typerna även i verkliga livet. Det skildras så bra i de här böckerna.
💕
Den här serien ska komma på Netflix någon gång i år men se till att njuta av serien i bokformat först. Rekommenderas från tonår och uppåt.
💕

1 tanke på “Heartstopper vol 1 och 2 av Alice Oseman

  1. handlar heartstopper serien på netflix om volume 1 och 2 eller bara 1? har inte läst böckerna men sett serien och har köpt bok 3 men tänkte bara om jag MÅSTE köpa bok 1 ochh 2 för å förstå?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s