En hemlig syster av Ida Ömalm Ronvall

Vilken fin bok det här är! Så träffsäkert och fint skildrat och jag njöt av läsningen från början till slut.

Isak, 17 år, bor i Örnskölsdvik, är ensambarn och har alltid velat ha syskon. Han har alltid varit lite avundsjuk på kompisarnas större familjer med mer stök och liv hemma. Han tillbringar sin tid med kompisar, flickvännen och med att träna. Så en dag hittar han ett papper med ordet faderskapsintyg och inser chockat att hans pappa även är pappa till en nu 20-årig tjej.

Fanny är 20 år bor i Stockholm och har precis flyttat hemifrån till sin kompis. Hon får ständigt frågan vad hon ska göra med sitt liv. Kompisar pluggar men själv hittar hon ett jobb på en kundtjänst där hon lär känna en ny vän. Men så får hon plötsligt ett meddelande från någon Isak.

Vi följer dem i vartannat kapitel och får veta hur pappans lögn har påverkat deras liv, på olika sätt. Jag gillar att vi får följa båda två, både barnet han valde och barnet han valde bort. Det är känslosamt och väldigt träffsäkert berättat. För Isaks del bubblar frågorna, lögnen pappan alltid har burit på, känslorna ett okänt syskon ger och så mitt i allt ska han fortsätta sitt vanliga liv med kompisar och flickvän. Man fattar ju redan innan att allt leder till ett möte mellan dem och jag gillar att det inte blir alltför enkelt och självklart.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, både innehållet och språket. Det är många känslor och tankar som bubblar, om familj, vänskap, kärlek, om att passa in och höra till. Passar bra från ca högstadiet och uppåt och både för killar och tjejer. Rekommenderas varmt!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s