I dina händer av Malin Persson Giolito

Den här bokens innehåll är svårt att värja sig mot. Som en käftsmäll tar den plats, både berör och upprör på samma gång.

Fjortonåriga Billy skjuts till döds på en lekplats och hans jämnåriga vän Dogge hämtas direkt in till förhör. Hur kunde det bli så här?

Vi får följa pojkarnas väg in i kriminaliteten och människorna som finns runt omkring dem. Lokalpolisen som engagerar sig i området där han en gång växte upp, mammorna som får klara allt på egen hand, ägaren till livsmedelsbutiken som kämpar i motvind. De kriminella gängen tar över allt, nästlar sig in, förstör och trampar på människors liv. Hur ska man kunna stoppa det?

Jag mådde flera gånger illa under läsningen då det ofta är väldigt detaljerat skildrat. Jag blir så illa berörd av det som pågår och vid flera tillfällen har jag svårt att hålla tillbaka tårarna. Dessa liv som förstörs…

Jag växlade mellan att lyssna och läsa och jag måste säga att inläsaren Alexander Salzberger gör ett fantastiskt jobb. Det gav faktiskt ytterligare en dimension till handlingen att lyssna så jag kan verkligen rekommendera att just lyssna på boken.

Det är ju en mörk och dyster bok med mycket våld och sorg, men den är samtidigt tankeväckande och handlar om ett tyvärr aktuellt ämne. Jag tycker att författaren behandlar ämnet respektfullt och visar hur andra sidan av tidningsrubrikerna ser ut.

Den här boken är egentligen utanför min comfort zone men jag är tacksam över att ha läst den. Den kommer att stanna kvar i tankarna länge.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s