The Maid av Nita Prose

Det här är en underbar bok som jag valde att lyssna på, och den var en ren njutning som ljudbok. Gillade man Eleanor Oliphant ska man spana in denna.

Molly jobbar som städerska på Regency Grand Hotel och hon älskar sitt jobb. Hon är extremt noggrann när hon städar och sätter en stor ära i det. För henne är jobbet som städerska är ett viktigt jobb men det är också ett ställe för tröst efter att hennes mormor gick bort och lämnade henne ensam kvar. Molly växte upp hos henne efter att mamman lämnade henne.

En dag hittar hon en gäst död i sin svit. Det blir starten på en utredning där Molly blir en av de misstänkta. Molly har svårt med det sociala samspelet och har autistiska drag. En del människor drar nytta av hennes godtrogenhet och utnyttjar henne i sina skumma affärer, men hon får hjälp från oväntat håll.

Jag älskar Molly och att få följa med i hennes tankegångar och syn på omvärlden. Hon är mycket väl medveten om sina brister i det sociala spelet och hon kämpar och försöker lära sig för att kunna hänga med. Mitt hjärta brister av alla elaka människor omkring henne som utnyttjar henne eller som bara är allmänt elaka.

Den här boken är en lyckad och intressant blandning av deckare där bl.a. ett mord ska klaras upp och av feelgood med sin värme och de fina karaktärer som finns i boken. Det är en mycket underhållande bok med spänning, vänskap och en berörande livshistoria. Jag njöt verkligen av att lyssna på den här boken.

Boken heter Städerskan på svenska och kom nyligen ut på @albertbonniersforlag Missa inte denna pärla till bok!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s