Vackra, vita lögner av Lovisa Wistrand

Är du sugen på att få uppleva Antarktis? Då kan jag tipsa om den här härliga boken som utspelar sig just där.

Aurora jobbar mest hela tiden och är ingen person som lockas av varken resor eller äventyr. Det är däremot hennes tvillingsyster Melissa. När Melissa inte kan åka med sin familj på sin efterlängtade resa till Antarktis tvingas mer eller mindre Aurora till att ta hennes plats. Hon ska låtsas vara sin syster och åker i hennes namn. Väl på plats möter hon den väldigt snygga guiden Aiden, som verkar ha något slags förflutet med Melissa. Han minns Melissa som orädd, en mästare på att köra snöskoter, klättra och stiga in och rädda situationen vid katastrofer. Och nu måste alltså Aurora vara allt det. Till råga på allt får hon känslor för Aiden, men vilken historia har han och hennes syster?

Det här är en rolig, underhållande och romantisk bok med många dråpliga situationer som får en att sitta med skämskudden vid flera tillfällen. Åh, det är så jobbigt ibland när Aurora ställer till det för sig i försöken att vara sin syster. Man skrattar och skäms på samma gång åt allt dumt. Som att t.ex. låtsas kunna köra snöskoter när man egentligen aldrig ens har suttit på en… Eller låtsasprata kinesiska. 😅

Strunta i att det står julroman på omslaget för det här är mer en vinterroman, även om den utspelar sig under julen. Jag tyckte det var väldigt intressant att läsa en bok som utspelar sig på Antarktis och miljöbeskrivningarna får en att känna det som om man är där på plats. Jag lockas egentligen inte av snö och kyla, men platsen låter smått magisk.

Den här boken bjöd verkligen på en trevlig resa. Humor, romantik, vackra miljöer och söta pingvinungar.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s