Än sjunger hon inga sånger av Susanne Fellbrink

Den här boken är en bra bit utanför min comfort zone. Jag läser inte gärna deckare eftersom jag inte lockas att läsa om våld och grymheter. Den här läste jag eftersom Susanne Fellbrink kommer till bokträffen nästa helg och jag vill ha läst något av henne innan dess.

Det finns en del som jag gillar med den här boken och så finns det en del som jag inte gillar. I boken får man delvis följa förövaren, hans tankar och planer, och det är något jag helst vill undvika att läsa. Jag blir så illa berörd och vill inte veta. Hans delar skummade jag så mycket jag kunde för att slippa höra hans sjuka tankar och planer.

Det jag gillade med boken var delarna som handlade om huvudpersonen Cilla. Hon har alltid drömt om en karriär som sångerska, men en händelse i det förflutna satte stopp för karriären. I stället jobbar hon nu på en tidning, pusslar med livet som småbarnsmamma och en man som pluggar på annan ort under veckorna. Men så bestämmer hon sig för att starta en showgrupp och satsa på musiken igen.

I Sundsvall sprider sig oron när flera kvinnor blir attackerade och några försvinner. Cilla känner sig övervakad, även i sin villa, och snart kryper överfallen allt närmare hennes zon.

Jag kan förstå att många gillar den här serien. Jag gillar att följa Cilla och hennes familj. Det är hög igenkänning med hennes livspussel med familj och barn, längtan och drömmen att få göra det man älskar mest, osäkerhet och tvivel, vänner som sviker. Jag gillar hur hon utvecklas i boken och lär sig att stå upp för sig själv mer på slutet. Det är lätt att känna empati för och heja på Cilla och flera av de andra runt omkring henne.

Som sagt, både ris och ros till den här boken. Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot bokträffen nästa helg och att då få lyssna på bl.a. Susanne och hennes historia. Även om jag inte är särskilt förtjust i genren deckare tycker jag ändå om att lyssna på författare som skriver deckare. Skrivprocessen är alltid intressant.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s