Sista chansen av Rainbow Rowell och Faith Erin Hicks

Jag har återupptäckt grafiska romaner, vilket jag är väldigt tacksam för. Det är något med kombinationen text och bild som tilltalar mig. Jag brukade plöja tonvis med serietidningar när jag var liten och när de försvann ur mitt liv har jag verkligen saknat dem.

I den här boken möter vi Josiah och Deja som ska jobba sista kvällen på höstmarknaden. Josiah har spanat på den snygga tjejen i Kolakiosken i tre år utan att ens ha pratat ned henne. Han vet inte ens vad hon heter. Deja tycker att det är dags att göra något nu när det är sista chansen och de ger sig iväg runt marknaden för att leta reda på henne. Det blir en upptäcktsfärd för de båda vännerna, om annat än bara Kolatjejen.

Till en början tyckte jag att boken var lite intetsägande och småtråkig och förstod inte riktigt syftet med boken. Men en bit in tar berättelsen en annan form, djupnar och jag fattar verkligen tycke för både Josiah och Deja. De öppnar sig för varandra på ett sätt de inte gjort under de tre år de har jobbat tillsammans på höstmarknaden. Det är det där med sista kvällen, sista chansen som får dem att både våga och vilja få saker osagda.

Och den där höstmarknaden? Magisk! Jag hade gärna velat besöka en sådan marknad med alla dessa aktiviteter och godsaker som erbjuds.

Det var sammanfattningsvis en söt historia som lämnade en med ett leende på läpparna. Härliga illustrationer, en gullig berättelse och fina karaktärer. En stunds mysig förströelse.

Nu ska jag se till att hitta fler grafiska romaner att njuta av.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s