78 slag i minuten av Johanna Sernelin

Den här boken var inte alls som jag hade föreställt mig. Jag menar inte det på ett negativt sätt, bara att jag inte riktigt var beredd på innehållet. Det var mycket mer mörker i berättelsen än jag var beredd på, trots att den beskrivs som ett psykologiskt triangeldrama.

Bokens handling skildras ut tre perspektiv men huvudpersonen är Julia. Efter studenten vägrar hon att lämna hemmet och till slut tröttnar hennes mamma och pushar på henne. Hon skriver motvilligt in sig på en kurs i litteraturvetenskap och inleder snart ett förhållande med sin lärare Jesper. Vi får följa Julia, Jesper och hans fru Susanne som alla blir inblandade i detta förhållande som blir ett triangeldrama.

Alla tre personer har sitt eget inre mörker att brottas med och ju längre in i berättelsen vi kommer, desto mer avslöjas. Det är väldigt snyggt skildrat och jag gillar övergångarna mellan varje kapitel, där vi ibland bjuds på riktiga cliffhangers. Hur ska det sluta?

Jag var som sagt inte riktigt beredd på mörkret i boken. Det här är verkligen ett psykologiskt spänningsdrama med djupa bottnar. Jag var tvungen att pausa boken och läsa något glatt innan jag tog tag i slutet.

Det var så mycket jag gillade med den här boken – språket, de litterära referenserna, den krypande obehagliga spänningen. Det är en mycket imponerande debut och gillar man psykologiska draman får man absolut inte missa den här. Extra roligt är också att den utspelar sig här i Jönköping och att vi bjuds på många kända platser. Kul att kunna känna igen sig och veta exakt hur det ser ut där de är.

Johanna Sernelin kommer ut med fler böcker i år och det jag ser jag verkligen fram emot.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s