Hästpojken av Carl Hedin och Frida Bank

Det här var väldigt härlig läsning. Jag ska erkänna att jag inte hade en aning om vem Carl Hedin är, men så fort den här boken kom ut blev jag nyfiken. Jag är uppvuxen på hästryggen och har haft både egna hästar och andra djur så en bok med titeln Hästpojken lockar verkligen.
🐴
Man kan väl säga att Carl Hedin är en känd häst-influencer men också bl.a. tävlingsryttare. I den här boken får vi följa hans resa från liten hästintresserad pojk till att inrikta sig mot att jobba med hästar, jobba utomlands och lära sig om att utbilda och rida hästar. Vägen till där han är i dag. Det är lärdomar, livsval, nitar och framgångar i en enda härlig blandning.
🐴
Jag läste med stort intresse och tycker särskilt om hans fina beskrivning av sina djur. Han verkligen ser hästen, vad den behöver och hur han kan hjälpa den framåt. Det är inte bara tävling och framgång som räknas här, och det gillar jag. Jag har själv aldrig varit intresserad av att tävla, utan för mig har det varit kontakten med hästen som varit det roliga. Att lära känna sin häst och veta vad den tycker om/inte tycker om.
🐴
Den här boken fick mig att sakna hästeriet något oerhört. Hästar är verkligen fantastiska djur och jag saknar att borra in näsan i hästpäls och bara andas in doften. Finns ingen bättre doft. 🥰
🐴
Jag vet inte om man måste gilla hästar för att vilja läsa den här boken. Den handlar ju onekligen mycket om hästar, men han bjuder också på många kloka tankar om sådant som han har lärt sig av livet. Jag tyckte t.ex. mycket om det här med att man måste vara chaufför i sitt eget liv för att ”inget blir till mer än man gör det till själv”. Det är verkligen något att ta till sig.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s