Hjärtats bokhandel av Veronica Henry

Veronica Henry stod på min läslista i år. Jag har aldrig läst något av henne tidigare, men jag har flera av hennes böcker här hemma. Första valet föll på Hjärtats bokhandel.
📚
När Emilias pappa dör ärver hon hans bokhandel Nightingale Books. Den är sliten och, upptäcker hon, går inte särskilt bra. Men det var där hon växte upp och bokhandeln är älskad av många i byn så hon känner ett ansvar att förvalta sitt arv. Samtidigt finns det personer som är ute efter lokalen och inte har något emot fulspel för att få den.
📚
Jag hade lite svårt att komma in i boken till en början. Det är många personer med egna berättelser som presenteras och vi får även tillbakablickar till hur Emilias föräldrar träffades och hon kom till världen. Det blir lite väl spretigt och jag hängde inte alltid med när det växlade till nästa person. Men så småningom fick jag grepp om alla och då bjöds jag på en mysig berättelse med både sorg och kärlek, vänskap och böckers läkande kraft. Jag tyckte, så klart, väldigt mycket om temat kring böcker, vad de kan lära oss och att en bokhandel stod i centrum för flera människors möten. En sådan bokhandel hade jag velat ha här i närheten. Den låter urmysig både när det gäller utseende, innehåll och personalen som jobbar där.
📚
Sammanfattningsvis var det här mysig och underhållande läsning och jag läser gärna mer av författaren. Hon ska komma till Feelgoodfestivalen i augusti och det ser jag fram emot.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s