The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood och Renée Nault

Ojojoj, jag kunde inte värja mig mot det här. Trots att jag både har läst originalet och sett tv-serien så blev den i form av grafisk roman en riktig käftsmäll. Vilken hemsk berättelse det här är.

Det här är alltså en serieversion av The Handmaid’s tale. Samma innehåll (förkortat så klart) fast nu tillsammans med illustrationer. Vi möter Offred som berättar om sitt nya liv som Tjänarinna i Gilead, där kvinnor förbjuds ha jobb, pengar, vänner, ja allt egentligen. De delas upp i olika samhällsgrupper och Offreds roll i det nya samhället är att bli med barn. Varje månad har de en ”ceremoni” för att hon ska bli med barn. Men bland både Tjänarinnor och övriga grupper växer ett motstånd. Det är farligt att låta någon veta att man är emot och de måste vara försiktiga.

Gilead är en fruktansvärd, otäck värld och illustrationerna fångar väldigt väl det obehagliga, den där krypande lite kusliga stämningen.

Det här är som en skräckfilm där jag vill hålla händerna för ansiktet och samtidigt smygtitta mellan fingrarna. Vill inte se men kan inte låta bli. En väldigt skickligt gjord grafisk roman som ger en filmisk känsla. Rekommenderas!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s