Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti

Den här boken kan väl ingen ha missat? Vi bokcirklade om den i helgen och det var verkligen en bra bok att just bokcirkla. Vår egen personliga ryggsäck gör avtryck och spelar stor roll för hur vi reagerar på läsningen.
☕️
I boken möter vi en mamma och en dotter. Mamman är svårt sjuk men vet inte hur hon ska kunna berätta det för sin dotter. Hon reser till henne i Stockholm över en helg med tanken att berätta. Men när är rätta tillfället att berätta för en dotter att man kommer att lämna henne ensam kvar?
☕️
Det är en lågmäld och finstämt berättad bok där så mycket inte sägs. Det är så många känslor och tankar som ryms på dessa sidor och jag imponeras av författarens berättarstil. Det gör ofta ont att läsa, att stå bredvid och titta på och se hur de trevar mot varandra, utan att mötas helt. Jag känner igen det så väl, den där relationen mellan mor och dotter som är som att gå på äggskal. Rädd för att göra fel, säga fel, vara fel. Mena så väl men visa det så fel.
☕️
Det här är så känslosam och stark läsning som lämnade mig lite omtumlad och nära till tårar. Och när vi sedan diskuterade växte den lite till för mig. En mycket imponerande debut. Läs!
☕️

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s