Än klappar hjärtat av Susanne Fellbrink

Det här är den andra delen i serien om Cilla Fallander. Det är en vardagsnära och spännande deckare/spänning som utspelar sig i Sundsvall. Och den här delen är bättre än den första.
🎼
Vi får återigen träffa artisten Cilla som har fått ett nytt uppdrag i form av en nyöppning av en galleria i stan. Hon är projektledare och planerar ett spektakulärt öppningsnummer. Men något går fruktansvärt fel redan i början och sedan fortsätter det. Är det någon som är ute efter att sabotera för henne?
🎼
Förutom delen om Cilla får vi följa en kvinna som flyr med sitt barn från sin man, men han har aldrig slutat leta efter dem. Nu leder spåren honom till Sundsvall.
🎼
Första delen tyckte jag var obehaglig då vi var inuti en mördares huvud, men så är det inte alls i den här boken. Här ligger fokus på spänning och eftersom det är andra delen får vi också följa Cilla och se hur hon växer med sina uppgifter. Det är det bästa med serier tycker jag, att man verkligen får lära känna karaktärerna och se hur de utvecklas och lär sig.
🎼
Boken börjar med stor dramatik som lockar till vidare läsning. Det är snygga övergångar mellan kapitlen som driver läsningen framåt och som läsare vill man veta hur det ska gå, både för Cilla men också för den lilla familjen som vi följer parallellt. Det är spännande läsning samtidigt som det är vardagligt och med stor igenkänning. Cilla brottas med livspusslet som så många andra, men det är också problem med vänner och att känna sig utanför.
🎼
Nu har jag två delar kvar här hemma och jag ser fram emot att fortsätta följa Cilla. Slutet på den här andra delen var ju dessutom något av en cliffhanger…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s