Heartstopper vol 3 och 4 av Alice Oseman

Ingen kan väl ha missat den populära serien Heartstopper om Nick och Charlie som nu dessutom finns på Netflix? Jag plöjde de första två delarna och tog sedan en paus innan jag läste även följande delar. Däremot har jag inte sett tv-serien. Jag började kolla men stängde av efter bara några minuter då skådisarna var helt ”fel” för mig. Det kändes som om tv-serien skulle förstöra min läsupplevelse så jag valde att skippa den.

För en läsupplevelse är det här verkligen. Jag tycker väldigt mycket om det fina samspelet mellan text och bild som den här serien bjuder på och ibland får illustrationerna tala för sig själva. Alice Oseman fångar skickligt känslor, stämning och situationer med sina illustrationer. Och det ryms verkligen stora känslor i denna serie. Allt från tonårsliv, vänskap och kärlek till mobbning, utanförskap och inskränkta människor. Det är inte bara en gullig kärlekshistoria, det är så mycket mer.

Om man är nyfiken på att ta sig an genren grafisk roman är den här serien ett bra val. Det ska tydligen komma en femte del om Nick och Charlie senare i år. Den första delen har översatts till svenska och den andra ges också snart ut. Kanske fina bokpresenter vid skolavslutningen?

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s