Klar himmel av Kristin Fägerskjöld

Jag har länge velat läsa Kristin Fägerskjölds böcker och nu har jag äntligen läst första boken i hennes serie Krigets kvinnor. Om jag har fattat rätt är de tre delarna helt fristående med olika karaktärer?

Boken utspelar sig dels på 1940-talet och dels 2005. Boken inleds med att Karin i nutid hittar en koffert på vinden med minst sagt obehagligt innehåll. Ett oöppnat brev och innehållet i kofferten leder till att hon vill veta hur allting hänger ihop.

I 1940-talets del får vi följa flera kvinnor som alla påverkas av andra världskriget på olika sätt. En hemlig kurir, en orolig mamma och en lotta i brittiska flygvapnet – alla möter de krigets våndor.

Jag läser väldigt gärna böcker som utspelar sig under andra världskriget och särskilt om det är kvinnors perspektiv som skildras. Jag är intresserad av de vanliga människorna och hur deras vardag påverkades och jag fascineras av alla berättelser som finns, så många olika livsöden.

Jag hade lite svårt att komma in i boken till en början, att skilja de olika karaktärerna åt. Men när jag kom in i berättelsen flöt läsningen på och bjöd på en intressant och lärorik story. Det handlar om familj, vänskap, spirande kärlek, mod och stor sorg. Mot slutet av boken börjar man som läsare förstå hur de olika delarna passar ihop och jag tyckte väldigt mycket om hur allting knöts ihop på slutet.

Gillar man historiska romaner kan jag rekommendera att läsa den här. Nu ser jag fram emot att läsa även de andra två böckerna i serien.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s