Lektioner i kemi av Bonnie Garmus

Den här boken bjöd på helt fantastisk läsning. Ni bara måste läsa om ni inte redan har gjort det. Den är tankeväckande, lärorik, rolig, smart, sorglig och en läsupplevelse utöver det vanliga. En av årets bästa för mig. 👌🏻

Vi möter Elizabeth Zott under 60-talet i Kalifornien. Hennes högsta önskan är en karriär som kemist men detta är inte en tid för kvinnor som vill arbeta. Institutet där hon jobbar har en stjärna i forskaren Calvin Evans och han ser hennes storhet, både som människa och som den oerhört skickliga forskare hon är. Men för andra är hon bara hans assistent. Efter en rad omständigheter blir Elizabeth ensamstående mamma och stjärna i ett av USA:s mest omtyckta matlagningsprogram. Men för henne handlar programmet inte bara om att laga mat. Hon lär kvinnor kemi medan hon lagar mat, samtidigt som hon uppmuntrar och pushar för förändring för kvinnors roll i världen.

Jag älskade verkligen den här boken, nästan så att det är svårt att förmedla vad exakt jag tyckte så mycket om. Boken lärde mig så mycket om hur det har varit, och i viss mån fortfarande är. Att kvinnor som Elizabeth Zott har gått före och visat vägen, vågat och stått upp för både sig själv och andra.

Vi bjuds på en fantastisk historia och karaktärer man både känner för och blir arg på. Och hunden Halv-sju! 🥰 Han är helt underbar.

Vill du läsa en riktigt bra bok under semestern kan jag varmt rekommendera den här. En riktig pärla!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s