Som ett surr mellan brösten av Marianne Mörck

Jag ska ärligt erkänna att jag knappt vet vem Marianne Mörck är, men jag har sett många lovorda denna biografi och därför blev jag nyfiken. Jag har ju som mål att läsa/lyssna på en biografi varje månad. För mig spelar det egentligen ingen roll vem det handlar om för jag tycker livsöden är intressanta oavsett. Alla människor bär på en intressant historia.

Marianne Mörck läser boken själv och gör det med den äran. Med hennes bakgrund inom sång och teater är det inte så konstigt att hon läser den så bra och med så mycket själ och inlevelse. Det är en ren fröjd att lyssna på.

Vi får höra om hennes barndom, hur hon blev adopterad och hur hon bestämt tog sin egen väg. Hon ville sjunga, hennes mamma ville att hon skulle bli sjuksköterska. Hon jobbade sig flitigt upp till de stora rollerna. Hon har tackat ja till det mesta, vågat testa och gå utanför det hon är van vid.

Förutom jobbet får vi också veta mycket om hennes privatliv och det var särskilt tufft att lyssna på åren med hennes missbrukande man.

Jag gillar hur hon säger att hon inte varit mycket för att vara ”mellanmjölk”, att hon vill känna och leva. Och att vi måste våga säga ifrån och prata med varandra när något blir fel. Vi är så rädda för det.

Det här var definitivt en av de bättre och mest intressanta biografier jag har lyssnat på och nu har jag ju fått koll på vem Marianne Mörck är och vad hon har gjort. Kan varmt rekommendera att lyssna på den här biografin. Intressant och inläst med själ och hjärta.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s