Familjen Winther – När allt uppdagas av Katrine Wessel

Åh vad jag tycker om den här serien. Den har precis allt och varje del slutar dessutom alltid med en cliffhanger så att man bara måste läsa vidare. Jag är redan halvvägs igenom nästa del. 😅

Detta är femte delen i serien och det är ju nästan omöjligt att skriva om en del i en serie utan att avslöja för mycket. Jag kan i alla fall avslöja att jag blev grymt irriterad under läsningen av denna, på en viss karaktär i boken. Åh vad jag ville hoppa in i boken och ta mig ett snack med henne, för så där är faktiskt inte ok att bete sig.

Serien handlar om den norska överklassfamiljen Winther i slutet av 1800-talet. Man kanske kan kalla det för en historisk feelgood? Det är hemligheter, drama, kärlek och familj blandat med historia. Det är en förändringens tid då yngre kvinnor vill ha ut annat av livet än att bara sitta hemma och brodera. De vill få jobba och välja sina egna liv. Den historiska biten tycker jag bidrar till väldigt intressant läsning.

I varje bok är det olika huvudpersoner, och vi får ofta även följa de anställda. Det är mycket underhållande läsning samtidigt som man lär sig om den här tiden. En väldigt bra mix tycker jag.

Den här serien är verkligen en favorit hos mig. Rekommenderas varmt.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s