Sista säkra av Lisa Christensen

Det här var en väldigt spännande bladvändare med många oväntade vändningar. Jag fick verkligen tänka till flera gånger under läsningen och fundera över vad som hände och vad som kanske komma skulle. Mycket intressant läsning!

Boken utspelar sig under tre tidsplan. Den inleds med 11 september 2001 när en kvinna befinner sig i World Trade Center när ett flygplan kraschar in i byggnaden.

2001 följer vi gotländska Leina som jobbar som aupair i en familj på Manhattan. Det är en framgångsrik familj med dolda hemligheter som skymtar ibland i viskningar och konstiga utfall. Leina jobbar svart och någon anger henne vilket får henne att fundera över vem i hennes närhet som skulle vilja få bort henne?

2018 möter vi Audrey som är en framgångsrik psykolog med hypnos som metod. Hon bär på hemligheter som inte ens hennes man och barn vet något om. En dag får hon en ny patient vars historia väcker något inom Audrey, något som ligger gömt. Det får henne att fundera över vem hon egentligen är och om hennes nedtryckta minnen döljer något hemskt hon har gjort.

Det här var så spännande och klurig läsning. Ibland var jag tvungen att gå tillbaka för att leta ledtrådar och fundera över kopplingarna. Hur hör berättelserna ihop? Vilken är kopplingen? Det gick inte att lägga ifrån sig boken förrän den var utläst.

Det enda som drog ner intrycket var när slutet närmade sig. Då gick det lite fort och blev lite för mycket drama för min smak, men det är ju som sagt en smaksak det där.

Sammanfattningsvis är det här en väldigt spännande bok om identitet, familjehemligheter och hur tragedier påverkar oss. Det är ett riktigt pussel att läsa den här boken och jag älskar när en bok får mig att vara så på hugget. Det går inte att slöläsa den här – det gäller att vara med. Så spännande!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s