Kvarteret Ekorren av Ann-Charlotte Persson

Jag tycker det är lite extra kul att läsa lokala författare och att få läsa om miljöer man känner igen i vardagen. Den här boken utspelar sig i ett fiktivt kvarter, men med inspiration från kvarteret Torpa i Jönköping.

Mona har blivit änka och upptäcker förvånat att hon ärvt ett affärskvarter. Hennes man Kenneth nämnde aldrig ens att han var fastighetsägare. Hennes första tanke är att sälja, men först vill hon se kvarteret. Det är slitet och tråkigt och flera av affärerna verkar vara utdöende. Men så lär hon känna några av de som både arbetar och hänger där och när hon granskar fastigheterna upptäcker hon något märkligt. Det verkar som om det finns hemligheter hon aldrig hade kunnat ana.

Det här var en fin berättelse med karaktärer man verkligen tar till hjärtat. Det är glädje och sorg, vänskap, relationer och dolda hemligheter. Vad gör man när får veta att den man delat sitt liv med har haft stora hemligheter?

Jag njöt av att läsa den här boken. Det är en feelgood med mycket sorg, men också en stor dos framtidstro. Livet går vidare. Rekommenderas varmt.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s